Úvod

3D tapety na zeď dodají Vašemu interiéru neobyčejné kouzlo

Víte, že tapety jsou opět v módě? Ovšem ani tak ty klasické s opakujícími se vzory, jako spíše 3D tapety, které se pyšní vskutku originálními motivy. Inovativní 3D tapety, které Vám nyní představíme, se Vám jen tak neokoukají. A protože se vyrábějí v limitovaných edicích, dodají Vašemu interiéru na osobitosti.


Inovativní 3D tapety
Tyto krásné inovativní 3D tapety, které vidíte na našich fotografiích, jsou dílem mladého českého designérského studia 3Decor design, které přišlo s revolučním konceptem a typem materiálů. Na rozdíl od klasických tapet, kde se obvykle opakuje stejný jednoduchý vzor na celé ploše zdi, tapety 3Decor pokryjí Vaši zeď jedním velkým plasticky působícím designem. Kromě 3 standardních rozměrů tapet si můžete nechat vyrobit tapety v libovolné velikosti. Dále si můžete zvolit povrchovou úpravu tapet. Záleží na Vás, zda preferujete strukturu jemné omítky, anebo hrubou strukturu písku. Tapety samozřejmě splňují všechny nezbytné normy EU a jsou nehořlavé. Rubová strana tapet je tvořena netkanou textilií a papírem, lícová je z měkčeného PVC.

Pestrá paleta exkluzivních motivů
Nabídka 3D motivů je velmi široká. Přestože se vyrábějí v limitovaných edicích, vypadá to, že jejich tvůrcům nápady nikdy nedojdou. My jsme pro Vás vybrali atraktivní i decentní designy, které dokážou příjemně zútulnit Váš domov. Abychom pro Vás zjistili co nejvíce informací o 3D tapetách, stejně jako o dalších možnostech použití originálních motivů, připravili jsme pro Vás krátký rozhovor s panem Šnoblem z designérského studia 3Decor.

 

Jak dlouho působíte na českém trhu? Máte zastoupení také v zahraničí? Je Váš tým složen z lidí, kteří v oboru pracovali již dříve, anebo jste zcela nový tým?
Na českém trhu působíme od roku 2010. Jednáme o možném zastoupení na Slovensku a do konce letošního roku se pokusíme otevřít pobočky v okolních zemích. Náš tým je složen tak na půl, někteří z nás mají dlouholeté zkušenosti s 3d grafikou, vizualizacemi a designem a jiní se zatím učí.

Čím se liší Vaše 3D tapety od ostatních tapet, které jsou nabízeny zejména na českém trhu?
Naše tapety se liší především tím, že neustále neopakují svůj motiv. V podstatě se jedná o samostatný obraz roztáhnutý po celé ploše zdi. Další věcí, která určitě stojí za zmínku, je fakt, že každý motiv se prodává pouze v omezené sérii 10 kusů, a pak se stáhne z prodeje. Tím je zaručena originalita a exkluzivita produktů. Proto je také každý výrobek dodáván společně s certifikátem pravosti, podpisem výtvarníka a registrovaným sériovým číslem.

 

Jaké formáty tapet nabízíte? Jsou to tapety vhodné pouze na stěnu nebo je možné využít je jinde?
Nabízíme 3 základní velikosti tapet, ale chápeme, že ne každá stěna má tyto rozměry, a proto nabízíme také zakázkovou výrobu tapet v rozměrech na přání zákazníka. Naše tapety se používají nejen na stěny. Lze jimi vytapetovat celou místnost včetně stropu. Zároveň jsme uvažovali, jak naše motivy přenést i exteriéru, kde by byly tapety vystaveny působení klimatických vlivů. Výsledkem našich úvah je nabídka těchto vzorů na materiálech, jako je například plast, dřevo, sklo, anebo plech, které jsou vůči těmto vlivům lépe odolné.

Můžete blíže specifikovat povrchovou úpravu 3D tapet?
Tapety mohou mít na své lícní straně dva typy reliéfů, které imitují různé typy povrchu omítky. Vybrat si můžete z variant, a to Classic se strukturou jemné omítky, anebo Sand s hrubou strukturou písku.

Jak se 3D tapety udržují?
Údržba je snadná, neboť se jedná o vysoce kvalitní materiál včetně použitých barev. V zásadě platí, že jakékoli ušpinění jde velmi lehce odstranit pomocí navlhčené utěrky a saponátu.

Je samotná instalace - nalepení 3D tapety snadná záležitost?
Lepení tapet někdo pokládá za velmi jednoduchou věc, kdežto druhý se raději drží v povzdálí. Takže pro někoho to bude banalita a druhý si nemusí vědět rady. Instalace je časově poněkud náročnější, než běžné lepení tapet, ale při dodržení technologického postupu (leták s návodem k instalaci je součástí balení) je to poměrně snadné.

Do jakých interiérů se 3D tapety nejlépe hodí?
V podstatě kamkoliv, vždy se dají na míru přizpůsobit danému místu, ale nejlépe vyniknou v moderních bytových prostorech, a pak samozřejmě v kavárnách, klubech, restauracích, obchodních centrech, kancelářích a podobně.

 

Odkud berete inspiraci pro návrhy jednotlivých vzorů? Spolupracujete s designéry?
Designy si vytváříme sami. Prozatím chceme, aby naše motivy měly jednotný rukopis a styl. Pokud jde o inspiraci pro návrhy, těžko říci, to vždycky přijde tak nějak samo. Najednou Vás prostě něco napadne, nakreslíte si základní návrh a později ho zrealizujete pomocí 3D softwaru.

Zpracováváte návrhy 3D tapet také dle přání zákazníka, nebo nabízíte pouze Vámi navržené vzory?
Součástí naší nabídky je úprava dle přání zákazníků, ať už se jedná pouze o základní změny, jako je například barevná úprava, tak o možnost návrhu k danému interiéru, stejně jako možnost zapracování firemního loga do motivu tapet.

Zatím jsme hovořili pouze o tapetách, nabízíte vaše motivy i na jiných materiálech?
Ano, pro zákazníky, kteří si přejí jednoduchou změnu interiéru, ne každý chce hned lepit tapety a přestavovat ve velkém, nabízíme možnost použít naše motivy v obrazech. Obrazy nabízíme hned na několika površích. Na plátně, hliníkové desce, skle, plexiskle, nebo plastové desce. U každého materiálu se motivy projevují jinak, a proto je nabízíme na rozmanitém množství povrchů. U obrazů na skle a plexiskle nabízíme i možnost LED osvětlení. Díky tomu lze tyto obrazy používat jako dekorativní osvětlení. Zákazník tak získá další možnosti změn interiéru, jako je například kombinace tapet a obrazů v jednotlivých místnostech.

 

Dají se vaše motivy použít v interiéru i jinak než na tapetách a obrazech?
Ano, jsem velice rád, že se ptáte. V současné době jsme navázali spolupráci s výrobcem nábytku a našli jsme technologii, jak naše motivy přenést i na dřevěné desky, s dezénem povrchu od klasické perličky, až po vysoký lesk, ze kterých se vyrábí čela vestavných skříní, kuchyňských linek a jiného nábytku, kde lze s úspěchem kombinovat dřevo i sklo. Další naši novinku představuje možnost aplikace motivů na kachličky a sprchové kouty, takže lze už poměrně snadno odekorovat i místnosti jako jsou koupelna, kuchyň a v neposlední řadě i toaleta.

Co plánujete do budoucna? Na co se Vaši zákazníci mohou těšit?
Máme jisté představy, kam 3D tapety a obrazy směřovat, ale nyní jsme ve fázi zkoušení a testování, takže prozatím necháme Vaše čtenáře, ať se těší dále a sledují naše stránky www.3decor.cz.

Seriál: Dekorace do bytu

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze